fbpx

Logo laten maken? Vind hier de beste logo ontwerper!

Plaats een opdracht

Vind de perfecte logo ontwerper

Misschien ben je net gestart als ondernemer, of ben je bezig met het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl voor je bedrijf. In beide gevallen is een logo belangrijk om te hebben. Dit is misschien wel het belangrijkste van je bedrijf. Het is het eerste wat potentiële klanten van je bedrijf zien. Het is je visitekaartje.

Een logo laten maken laat je het liefst over aan iemand die kundig genoeg is. Iemand die verstand heeft van grafische vormgeving en huisstijlen. Wij helpen je graag om met een grafisch ontwerper in contact te komen. Via Stulance is het mogelijk om gratis een opdracht te plaatsen. Hoe uitgebreider de omschrijving van de opdracht. Hoe beter wij kunnen helpen om de juiste grafisch vormgever te vinden voor jouw opdracht.

De elementen voor een goed logo

Je wil graag een nieuw logo hebben en hebt lang nagedacht over het ontwerp. Je hebt al enkele voorbeelden gezien. Maar wat maakt een ontwerp goed? Hieronder staan een aantal elementen die een goed logo hoort te hebben:

 • Simpel
  Less is more wordt wel eens gezegd. Dat is bij logo’s niet minder waar! Een beeldmerk moet herkenbaar zijn en een simpel ontwerp is makkelijker te onthouden.  Hoe drukker het ontwerp, hoe kleiner de kans wordt dat het blijft hangen.
 • Origineel
  Je creatie mag best een beetje creatief zijn. Het hoeft geen letterlijke vertaling in beeld te zijn van wat je doet. Een subtiele verwijzing kan leuk zijn, maar probeer het creatief te houden. Door originaliteit onthouden mensen het ontwerp langer.
 • Tijdloos
  Een mooi voorbeeld van een tijdloos ontwerp is het logo van de Nederlandse Spoorwegen. Het maakt je beeldmerk sterker als je deze niet meer verandert.
 • Leesbaar en herkenbaar in ieder formaat
  Het is een bekend probleem. Als je een mooi logo hebt ontworpen merk je dat die opeens niet meer past als foto op je Facebook bedrijfsprofiel. Elk medium hanteert wel weer eigen formaten. Het is dus belangrijk om een beeldmerk te hebben dat geschikt is voor ieder formaat.  Kies dus altijd voor een duidelijk lettertype en creeer desnoods een variatie van je logo voor de kleinere ruimtes zoals een profielfoto.